Man må alltid begynne et sted, og selv om yoga kan virke både krevende og fremmed, er dette en form for trening som alle kan bli god på. Yoga gjør underverker for både kropp og sinn, og vi lover deg at du kommer til å kjenne en forskjell selv etter første time. Prøv selv! Vi spanderer første time.

Før du bestiller en time hos oss er det en del praktiske ting du bør sette deg inn i. Våre yogatimer er svært populære og klassen fylles raskt opp. Derfor er det lurt å bestille på forhånd. Meld deg på via nettsiden eller kom innom 15–20 minutter før timen starter. Da kan du også benytte anledningen til å bli kjent med lokalet og få svar på de spørsmålene du måtte ha. Om du har bestilt over nett er det viktig å komme i tide til timen. Dette er for å beholde den rolige atmosfæren som er så vesentlig i yoga. Derfor må vi være strenge og lukke dørene på minuttet.

Om du er helt ny til yoga er det ikke nødvendig å gå til innkjøp av egen matte og annet utstyr. Vi har matter til utlån, og alt du behøver å ta med er rene gymklær og et håndkle. Sko er ikke tillatt i yogasalen og god hygiene med rene føtter er viktig for at lånesystemet skal fungere.

Det er lov å ta med gymbag inn i timen, men vi ber deg ta hensyn til instruktør og elever ved å slå av mobilen eller sette den på lydløs, uten vibrasjon. I garderoben er det mulig å låse inn verdisaker i et skap. Ettersom at andre i klassen din kan ønske å roe ned og meditere før timen starter ber vi deg snakke lavmælt og vise hensyn.

Du kan ta med deg en vannflaske inn i timen, men mat er ikke tillatt i kurslokalet. Vi anbefaler at du drikker nok vann i forkant av timen og venter med å drikke mer til timen er over, ettersom at drikking flytter energien nedover i fordøyelsessystemet i stedet for de punktene du ønsker å nå med yoga.

Vi håper du trives i timen, men om du må forlate salen før timen er omme, ber vi deg gjøre det så stille som mulig for ikke å forstyrre de andre.

Tips til din første time

  1. Unngå å spise store måltider før timen. Når kroppen fordøyer mat kan det å utføre yoga-øvelser kjennes ukomfortabelt. En tung metthetsfølelse gjør deg også ukonsentrert og gjør det vanskelige å finne roen for den meditative delen av yoga. Samtidig kan en rumlende mage også ødelegge for en god yoga-opplevelse. En håndfull nøtter eller en banan en halvtime før timen starter er derfor ok.
  2. Drikk nok vann i forkant av timen. Sørg for å holde kroppen godt hydrert ved å drikke små mengder vann gjennom hele dagen. Om du skal på en morgentime er det lurt å drikke vann kvelden før.
  3. Ikke forlat rommet. Yoga kan ved første blikk virke både krevende og komplisert. Likevel vil vi råde deg til å holde ut til slutten av timen. Husk at det er lov å ta en pause og bare observere instruktøren mens du fokuserer på pusten din. Ta noen lange, dype pustetak og «hopp» inn igjen i timen når neste øvelse starter.
  4. Vær åpen til sinns. Om du er ny til yoga kan både teori og praksis virke fremmed og merkelig. Lytt til instruktøren og prøv å gjøre så godt du kan. Etterpå kommer du til å bli overrasket over hvor godt det kan kjennes i både kropp og sinn!